"Не ни трябва Свободна енергия - трябва ни Безплатна Енергия!"
Основно меню
Начало
Никола Тесла
Новини
Форум
Търсене
Връзки
Карта на сайта
ВходАнкети
Какво мислите за безплатната енергия?
 
Кой е тук?
В момента има 41 посетителя в сайта
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval


Countries

89%United States United States
8.9%Bulgaria Bulgaria
0.6%Russian Federation Russian Federation
0.2%United Kingdom United Kingdom
0.1%Canada Canada

Visitors

Today: 5
Yesterday: 48
Last Week: 270
This Month: 1873
Total: 1873Добре дошли
МЕГ на Пол Бардън Е-мейл

 

Стационарен електромагнитен генератор

 

Active Image

 

Извличане на енергия с помощта на стационарен магнит чрез попълване на енергията от активния вакум

 

Active Image

 

 

Автори: Томас Е. Берден, доктор по  философия Джеймс К. Хейс, доктор по философия Джеймс L. Кеннай, доктор по философия  Кеннет Д. Моор, Стивен Л. Патрик.

".. – Това нещо работи прекрасно и КПД=5.0 ...", - Том Берден

17 април 2004

Цялата информация на тази страница е свободна и предназначена за лични/образователни и некомерсиални цели

Генераторът, описан на тази  страница се намира на изпитания от  2001 година в лабораторията на Ж.Наудин.  Резултатите от  тестването в Наудин показват, че без модифициране, предложения от разработчика генератор има КПД  =  1,75.

По последна информация, заявено от групата на разработчика, (април 2004), генератора е преминал първата серия на патентоване. Едновременно се водят работи по проверка на работоспособността на генератора от техническите експерти на фирмите-инвеститори.

Изразходваните инвестиции са от порядъка на 9 000 000 $ за година в течение на 3 години за настройването на широкомащабно производство.

 

(Забележка без коментар): Водещият разработчик  на генератора сега се намира в клиника. сърдечен пристъп... – Кой е следващия?!...

Сега сме в края на 2007 г. , а все още няма нищо на пазара!!!


USA - патент            6 362 718

Патрик,  и др.          26 март 2002

USA ПАТЕНТ  6 362 718 : Стационарен електромагнитен генератор

 

ОПИСАНИЕ
 

 Active Image

Електромагнитният електрогенератор без подвижни части се състои от стационарен магнит и магнитна сърцевина, включваща първичен и вторичен магнитопроводи. Първата входна бобина и първата изходна бобина са разположени около първата част на магнитопровода, а втората входна бобина и втората изходна бобина са разположени около втората част на магнитопровода.

Входните бобини последователно пулсират с променливо напрежение, за да обезпечат импулсен ток в изходните бобини. Движението на електрическия поток през всяка от входните бобини намалява нивото на потока предизвикан от постоянния магнит в пределите на магнитопровода, около който се намира входната бобина.

В алтернативно изпълнение на електромагнитния генератор, магнитната сърцевина се състои от кръгли отделно разположени изолирани пластини с опора и стационарни магнити, разположени по променлив начин между пластините. Входната бобина е разположена върху поставка около всеки един от тях.

Входните бобини , разположени около частите на пластината се захранват с пулсиращо напрежение, за да предизвикат индукция на потока в изходните бобини.
 

Изобретатели:

Патрик Стивен Л.; Берден Томас Е.; Хейс Джеймс К.; Моор Кенет Д.; Кенай Джеймс Л.

 Номер на заявката:  656313
 Зарегистриран на:  6 септември 2000

 

Active Image

 

 

Active Image

 

Постоянния ток на входа на MEG

 

Active Image

 

На входа на първичната бобина.

 

Active Image

 

Отгоре : Изхода на The MEG v2.1 ( вторичната бобина )

 

Active Image

 

Отляво :

Напрежение, ток и консумираната  мощност ( измерена на входа постоянния ток на контролния панел на MEG )

Отдясно :

Напрежението, тока и изходната мощност.

 

Active Image

 

Вход на управляващата бобина

Забележка  от Ж.Наудин : токът е бил измерен с керамичен  неиндуктивен резистор  10 ohm ( осцилоскоп Tektronix THS720P ), същият  метод и същият резистор са били използувани както за входа, така и за изхода .

 

Active Image

 

Горе : входен  постоянен ток на MEG v2.1

 

Active Image

 

The PowerLite™ C-Cores ( С-образни сърцевини ) изготвени от аморфна сплав -METGLAS .Active Image

 

Фазата на напрежението и тока на изхода на MEG също са проверени с цифров осцилоскоп( PM3215 2x50 Mhz Philips ).

 

Active Image

 

Active Image

 

Active Image

 

Active Image

 

Active Image
 
Active Image

 

Забележки : Интересно, че измерената мощност, консумирана от MEG, на контролния панел ( TL494, BUZZ11, LED... ) представлява 1.75 Вата (без подключен на изхода MEG-а товар). Когато е включен товар - лампа 9 Вата , консумираната от входа мощност е  3.25 Вата. И така, реалната мощност използвана от лампата е 3.25 - 1.75 = 1.5 вата на входа а измерената на ИЗХОДА= 6.76 вата.


Състояние на проекта MEG ( Ж Наудин 12/06/02 ) :

По-долу са изложени само факти(относно MEG), които съм в състояние да съобщя до настоящия момент от изследванията:

- данните на изхода (V/I) са били реално измерени с осцилоскоп и също така проверени други методи .(аналогови и цифрови осцилоскопи  и мултиметри), но за съжаление погрешността в измерването все още е възможна- напрежението и тока се намират във фаза, както е  показано на илюстрациите по-горе.

-  a "модифицираното" съпротивление (100 К, 5 Watts) или MOV (Metal Oxide Varistor) Металноокисен варистор е необходим за да се получат измерените данни на изхода, показани по-горе.

- работната честота и изходното напрежение трябва да бъдат по-високи

(около 20kHz и >1KV в пиковите натоварвания ) ,

- работната честота е нужно да се настрои така, че да се получи чисто синусоидална форма на сигнала с амплитуда и максимална амплитуда на  изходното напрежение. (>1KV при пиково натоварване),

- превключващия сигнал е с правоъгълна форма -  50% DTC,

- двете първични бобини трябва да се превключват алтернативно.

 (see the MEG animated simulation).

- Аз използвах феритни магнити при които се наблюдаваше следния интересен ефект:

Когато добавените магнити са поставени в бобините с проводници в конфигурации "cross-flux magnetic gates" , изходния сигнал значително се уличава ,

- Съпротивлението силно се нагрява , когато MEG-а е включен ,

- в по-вечето случаи "видимата" измерена мощност като че ли е по-вече отколкото топлинната,  получена от ефекта на Джаул в съпротивлението - RLoad.


Заключение :

Моя версия на MEG е много близка до устройството показано в документите на Том Барден и аз мисля че съм могъл да получа същата форма на сигналите на входа и изхода. Не съм използвал сложна електроника и сърцевини, описани в изследванията на изследвания на Том Барден тъй като не разполагам с такива. Така ,че е възможно да има някой важни различия между установките. Целта на този проект може да се счита за постигната: замерването на устройството МЕГ, измерванията на входа и изхода съответстват на заявените в иска на изобретателя.

Документацията  за MEG (в оригинал) : Извличане на енергия с помощта на стационарен магнит чрез попълване на енергията от активния вакум в PDF document ( 69 листов 1,29 MB), by T.E. Bearden

 

Долу – снимка на експеримента за построяване на  МЕГ , проведен от Стивън Съливан..

 
Active Image

 

По негово твърдение , отношението на изходната към консумираната мощност представлява 8:1 (!)


По-долу е представена и схемата на  Съливан.
 
Active Image

 

Забележка на редактора:

Въпреки твърденията на изобретателите ,че MEG ще бъде завършен и пуснат съвсем скоро в масова експлоатация и до ден днешен в ИНТЕРНЕТ няма публикации или обяви за такова производство.

Единствената фирма която твърди, че има готова разработка на генератор построен по подобен принцип е  Концерна "АКОЙЛ Енергия"-  http://www.akoil.ru/

Поради факта ,че редактора разполага с допълнителна информация получена от други независими източници засега може да се каже, че това е само един рекламен трик , а разработката е все още в много ранен и начален  стадии.

 

 


search.bg