"Не ни трябва Свободна енергия - трябва ни Безплатна Енергия!"
Основно меню
Начало
Никола Тесла
Новини
Форум
Търсене
Връзки
Карта на сайта
ВходАнкети
Какво мислите за безплатната енергия?
 
Кой е тук?
В момента има 5 посетителя в сайта
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval


Countries

89%United States United States
8.9%Bulgaria Bulgaria
0.6%Russian Federation Russian Federation
0.2%United Kingdom United Kingdom
0.1%Canada Canada

Visitors

Today: 5
Yesterday: 48
Last Week: 270
This Month: 1873
Total: 1873Добре дошли
Магнитен мотор-генератор на Нелсън Камю Е-мейл

 
Рид - мотор

(c разрешение на Нелсън Камю)

 

Active Image

Всички материали са обработени и проверени в МАСТЕР LAB

Копирането, препечатката и публикуването на материалите в сайта може да бъде осъществено единствено с разрешението на собственика на авторските права. За информация се свържете с:


Email : Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.


Този двигател е построен въз основа на следните чертежи (публикува се с разрешението на Нелсън Камю) :

 

Sample Image

 

Рид-мотора е магнитен двигател основаващ се на взаимодействието между северните полюси на магнитите.

За да започне двигателя да работи е необходимо ръчно да се завърти малкия диск. (на чертежа - вляво ). Двата крепежа са монтирани на кръст с четири алуминиеви пластини между северните полюси на магнитите, отдолу и отгоре върху цилиндъра.

Когато завъртим малкия диск двете пластини закрепени кръстообразно извеждат алуминиевите пластини от процепа между магнитите.

 

Sample Image

 

  • Когато алуминиевите пластини вкарани между магнитите са обърнати един към друг по посока „Север” двигателя спира.
  • За да се запусне отново двигателя е достатъчно да се завърти с ръка малкия диск.

        Ето Ви реален "вечен двигател".

 

 Active Image

 

Необходима е единствено мощност за развъртане на стартовия маховик и двигателя започва да. За по-голяма мощност на двигателя е нужно да се използват неодимови NIB магнити притежаващи по-силно магнитно поле.

 

Дополнителна информация :

1 – Когато алуминиевите пластини не се намират между магнитите, завъртете ръчно ротора по часовниковата стрелка , поставяйки магнит #1, след това #2, след което започва въртенето (подскачайки) . През време на първия полуоборот бързо въведете магнити #3 и #4 .

Засега двигателя все още се върти.

2 - Магнитите #1, #2, #3, #4 трябва да бъдат отдалечени от магнитите на ротора.. Използвайки отвертка, и завъртайки #1 надолу на 1/2 оборота, както и #2, #3, #4, Вие ще получите по-висока скорост на въртене.

Забележка: Ако един от външните магнити има по-силно магнитно поле или е разположен по-близо до осите от следващия, двигателя ще спре своето въртене… Бъдете внимателни!!!

3 – Въртящият се двигател може да се спре, чрез въвеждането на алуминиевите пластини между магнитите. С помощта на същата процедура, чрез постепенно въвеждане на пластините може да се забави скоростта на въртене.

4- Необходимо е , магнитите #2 и #4 да са разположени не под 90 градуса, а от - 85 до 89 градуса с регулируема височина и направление.

Ако двигателя спре и не се върти, направлението и височината на магнитите #2 и #4 са избрани невярно.

 

Дoпълнителни коментари на Нелсън Камю:

  • "За привеждане на двигателя в движение не е нужна никаква електроенергия,
  • Ако не се използват алуминиеви пластини двигателя няма да започне автоматично да се върти.
  • Необходимо е да се използва цилиндър, поради факта че настройката на задните магнити в дълбочина е много фина( за преодоляването на равновесието на магнитните полета). Необходимо е преместването на тези магнити нагоре и надолу през всеки 45 градуса по време на въртенето , докато не се получи при завъртане 1 градус по-вече отблъскваща сила от следващия магнит и после следващия и т.н.
  • Магнитите се поставят в барабана:
  • Въртящите се трябва да се закрепят на ротора , а неподвижните трябва да имат възможност за преместване и фиксация на място след започване на въртенето. Аз използвах болт и гайка за всеки магнит.
  • Алуминиевите пластини се явяват един от най-важните части на двигателя, те не само включват и изключват въртенето, те препятстват уравновесяването на магнитните сили. Регулирането на задните алуминиеви пластини, точно срещу предните трябва да бъде много точно. Когато вие предвижвате предните към задните части , задните пластини се предвижват напред на 1 деление по-малко от предните. Когато аз строих двигателя, използвах различни конструкции на предния маховик (първият по оста).. Нужно е да го завъртите ръчно по посока на часовниковата стрелка, както е показано на чертежа.
  • Аз получих 600 об/мин при използването на феритни магнити, 3000 об/мин с NIB магнити , и до 300 вата мощност на изхода при пълно отсъствие на подавано напрежение за задвижване на мотора....
  • Следвайки тези инструкции Вие може да постигнете успех....." (Нелсън Камю)

Нелсън Камю ми съобщи, че е построил самостоятелно свой собствен модел през 1993 година , и че той е работил без прилагане на външни сили в продължение на 6 месеца !!!

Днес, за съжаление, кутията с модела на двигателя е била загубена по време на преместването на новия адрес...
 


search.bg